Колко кофеинови напитки са необходими за задействане на мигрена?

Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата

Мигрена е форма на първично нарушение на главоболието.

Терминът „първичен“ се отнася до факта, че основните причини са неясни.

В Съединените щати 12% от населението (39 милиона души) изпитва мигрена. Това включва възрастни и деца.

По -голямата част от мигренерите казват, че са наясно с поне един спусък, който може да донесе техните симптоми. Тригерите включват метеорологични модели, сън, стрес, хормони, лекарства, упражнения и диета.

Когато става въпрос за кофеин, количеството, което човек пие, може да бъде централният фактор за това дали е спусък или не. Според Американската фондация за мигрена някои хора намират за полезно да използват малко количество кофеин, за да спрат част от мигренозното си главоболие. Други могат да имат по-често мигренозно главоболие с редовна консумация на кофеин.

Въпреки че има анекдотични доказателства за потенциалния кофеин на контейнера на кофеин Учебна хартия, която сега се появява в American Journal of Medicine, хвърля малко светлина върху тази главоблъсканица.

Елизабет Мостофски, от катедрата по епидемиология в Харвард Т.Х. Чан Училище за обществено здраве в Бостън, Масачузетс, е първият автор на изследването.

Заедно със своите сътрудници, Мостофски се стреми да проучи дали консумацията на кофеин е свързана с началото на мигрена в същия ден в Хората, живеещи със състоянието.

3 или повече кофеинови напитки, могат да бъдат спусък

За своето проучване, Mostofsky набира 98 доброволци, които изпитват мигрена със или без аура. Участниците в проучването попълваха електронни дневници всяка сутрин и вечер в продължение на 6 седмици. В тези дневници те записаха различни фактори, включително упражнения, кофеин и консумация на алкохол, стрес, качество на съня и главоболие.

По -конкретно, екипът попита участниците за общия ежедневен прием на кофеин от кафе, чай, чай , сода или енергийни напитки.

След това сравниха колко вероятно всеки участник е да изпита мигрена в ден, когато консумира кофеин с вероятността в ден, когато не са го направили.

Използвайки статистически модел, екипът прецени, че пиенето на една или две кофеинови напитки не променя шансовете за преживяване на мигренозно главоболие в същия ден. Въпреки това, когато доброволците консумираха три или повече кофеинови напитки, шансовете бяха значително по -високи.

Резултатите бяха сходни, когато екипът отново анализира данните, за да вземе прием на алкохол, стрес, качество на съня, упражнения и участници на жените „Менструални цикли се отчитат.

Мостофски също разгледа потенциала на обратната причинно -следствена връзка, което означава, че доброволците може да са консумирали повече кофеин, за да помогнат за справяне с появата на мигренозно главоболие.

Данните обаче показват, че хората, които са пили три или повече кофеинови напитки, имат по -големи шансове за развитие на главоболие на следващия ден, което означава, че това количество кофеин не е спряло мигрена в следите си.

„до Дата, има малко проспективни проучвания за непосредствения риск от главоболие на мигрена с ежедневни промени в приема на кофеинови напитки “, казва главният изследовател на проучването д -р Сюзан М. Бертиш, асистент по медицина в медицинското училище в Харвард.

„В това проучване имаше не -не Линейна връзка между приема на кофеин напитки и шансовете за мигренозно главоболие в този ден. This suggests that high levels of caffeinated beverage intake may be a trigger of migraine headaches on that day.”

Elizabeth Mostofsky

“Additional research is needed to examine the potential effect of caffeine on Настъпване на симптомите в следващите часове и взаимодействието на съня, кофеин, тревожност, фактори на околната среда и мигрена “, заключават авторите в своя документ.

  • Главоболие/мигрена
  • Хранене/диета

Колко калории изгаряте, като ходите?

Броят на калориите, които тялото изгаря, докато човек ходи варира в зависимост от редица фактори, включително размера на тялото и скоростта на ходене. Ходенето също предлага разнообразие от други ползи за здравето, като например намаляване на риска от сърдечни заболявания.

Тялото използва енергия от храна и напитки, за да поддържа телесни функции и да извършва физически дейности. Калориите са мярка за това колко енергия тялото получава от конкретни храни или напитки.

Когато човек консумира повече калории, отколкото изгаря, тялото съхранява тази излишна енергия като телесни мазнини. Когато тялото се нуждае от повече енергия, отколкото може да получи от калориите, които консумира, то изгаря съхраняваните телесни мазнини за енергия. Редовната физическа активност е добър начин за поддържане на здравословно количество телесни мазнини.

Докато други форми на физическа активност могат да отнемат време или скъпо, ходенето е удобно и безплатно за хората, които могат да го направят. Тази статия обсъжда как да се изчисли броят на калориите, които тялото изгаря по време на ходене, и някои от другите предимства, които ходенето може да предложи.

Калории изгорени по време на ходене

броят на калориите че тялото изгаря по време на всяка активност, ще зависи от базалната метаболитна скорост на човек (BMR) и интензивността на активността, измерена в метаболитни еквиваленти (METS).

Формулата за това е:

Изгорени калории = BMR x Mets ÷ 24 x Продължителност на активността в часове

Възможно е да се използва тази формула, за да се изчисли колко калории изгаря тялото чрез ходене.

до Направете това, първо е необходимо да се разбере за BMR и Mets.

BMR

Базалният метаболизъм се отнася до поредица от процеси на поддържане на живота, които тялото постоянно извършва, като дишане. Тялото изгаря калории, за да поддържа тези процеси. Скоростта, с която тялото прави това, е BMR.

BMR варира между хората. Трудно е да се изчисли точно, тъй като зависи от няколко фактора, включително генетични фактори, които са трудни за измерване. Но е възможно да се оцени BMR, използвайки пол, размер на тялото и възраст.

Формулите за оценка на BMR за мъже и жени са:

bmr = 66 + (6.23 x тегло в тегло в килограми (фунта)) + (12,7 х височина в инчове) – (6,8 х възраст в години)

bmr = 655 + (4.35 x тегло в lbs) + (4.7 x височина в инчове) – (4.7 x възраст в години)

mets

mets са мярка за това колко енергия използва тялото за дадена дейност.

Когато човек ходи, The Скоростта, с която те са скорост на ходене, ще определи броя на Mets.

Например, ходенето с бавни темпове от 1,7 мили в час (mph) се равнява на 2,3 метс на час. Walking briskly at a speed of 3 mph equals 3.3 METs per hour.

Making the calculation

Pulling all this information together, it is now possible to calculate how many calories the body burns while ходене.

например, 40-годишен мъж, който тежи 195 паунда и е с 69 ″ (5’9 ″), ще има BMR от 1885,2. Ако вървят с бързи темпове за 1 час, те ще изгорят 259,2 калории. Това е така, защото:

BMR (1,885.2) x mets (3.3) ÷ 24 x Продължителност на активността в часове (1) = 259,2 калории

сравнение с други видове упражнения

Използвайки тази формула, е възможно да се изчисли колко калории тялото изгаря по време на всяка дейност.

Метите за някои други видове упражнения са както следва:

Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица> Таблица>

Тип упражнения hatha yoga 3 Тегло Обучение, 8 до 15 повторения на различни упражнения 3.5 колоездене, ежедневни темпове до 10 мили в час 4 скачане на въже 10

например, 50-годишен Стара жена, която тежи 160 килограма и е висока 64 ″ (5’4 ″), ще има BMR от 1416,8. Ако този човек бяга за 1 час, той ще изгори 413.2 калории.

BMR (1,416.8) x mets (7) ÷ 24 x Продължителност на активността в часове (1) = 413.2 калории

Други предимства

Правителството на Съединените щати препоръчва здравите възрастни да участват в най-малко 150 минути или 2,5 часа с активност с умерена интензивност всяка седмица. Активността с умерена интензивност може да включва всяка активност от 3 до 6 метса.

Бързото ходене е отличен начин за придържане към тези указания. За разлика от някои други видове дейности, ходенето обикновено е безплатно и достъпно за хора, които са в състояние да го направят. Това е сравнително ниска интензивна форма на упражнения, така че е подходяща за хора, които не са в състояние да участват в по-енергични форми на упражнения.

Ходенето също е лесно да се впише в типичен ден за повечето хора. Например, ходенето на работа или разходка по време на обедна почивка за 30 минути всеки ден ще доведе до поне 150 минути активност с умерена интензивност всяка седмица.

Редовно ходенето с бързи темпове може да има много Ползи за здравето, включително:

  • Понижаване на кръвното налягане
  • Намаляване на високия холестерол
  • Намаляване на риска от сърдечни заболявания и диабет
  • Укрепване на костите и мускулите
  • Подобряване на фитнес

Извличане

В допълнение към ползите за физическото здраве, увеличаването на физическата активност чрез ходене също може да бъде от полза за психичното здраве. Изследванията установяват, че физическата активност може да бъде от полза за редица състояния на психичното здраве, включително тревожност и депресия.

ходенето е полезен начин за изгаряне на калории – количеството, което всеки човек изгаря, зависи от възрастта си, пол, пол, И колко бързо ходят. Упражнението с умерена интензивност, като ходене, може да осигури редица ползи за здравето.

  • Сърдечно заболяване
  • Затлъстяване/загуба на тегло/фитнес
  • Спорт Медицина/фитнес

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата