Ha beteg vagy?

A betegek edzése esetén nem tűnik élvezetesnek, bár a népszerű városi mítosz azt állítja, hogy az ember testmozgás révén „izzadhat” egy betegséget. Noha ez a legszigorúbb értelemben nem igaz, bizonyos esetekben hasznos lehet az edzés.

Általánosságban elmondható, hogy a fejükben és az orrában tünetekkel járó személy, például a hideg feje, hasznos lehet az edzés.

Azoknak a személyeknek, akiknek tünetei vannak a mellkasában vagy a gyomorban, vagy lázas személynek, elkerülje a testmozgást. Ha a tünetek még rosszabbá válnak, vagy fájdalmat okoznak, akkor az emberek a legjobbak, hogy elkerüljék a betegséget.

Ebben a cikkben többet megtudhat a beteg edzés előnyeiről és kockázatairól.

Általában rendben van, ha a fej tipikus tüneteivel edzünk. Ide tartoznak olyan tünetek, mint például:

 • Nazális torlódás
 • Finus orr
 • Puffy vagy piros szem
 • Feszültség fejfájás

Bizonyos esetekben ezek a tünetek valóban javulhatnak a testmozgással. A testmozgás növeli a pulzusszámot és serkenti a keringést, ami elősegítheti a test felszabadulását.

Alapvető fontosságú, hogy hidratált maradjon, ha edzés közben sok vizet iszik, különösen, ha egy személy beteg.

Azt is meg kell vizsgálni, hogy a különböző gyakorlatok eltérő reakciókat okoznak a testben. Általánosságban a legjobb, ha a rendkívül fárasztó edzéseket elkerüljük, miközben beteg. Ehelyett az egyénnek könnyebb, mozgás alapú gyakorlatokra kell összpontosítania, amelyek a vért áramolják anélkül, hogy a testet túl keményen tolja.

Ezek a tevékenységek magukban foglalhatják:

 • séta
 • Könnyű kocogás
 • Kerékpárral való lovaglás
 • Úszás
 • tai chi
 • szelíd jóga

Tudsz -e „izzadni” a betegséget?

Mítosz az a gondolat, hogy valaki szó szerint izzadhatja betegségeit testmozgás útján. Lehet, hogy oly sokáig beragadt, mert a rendszeres testmozgás egészségesnek tartja a testet, és fokozhatja az immunrendszert.

Ugyanakkor, mivel a 2018. évi vizsgálati megjegyzés szerzői, a mérsékelt testmozgás csökkentheti a közös légzési betegségek kockázatát, csökkentheti súlyosságát, és még lerövidítheti, hogy az embernek mennyi ideig van a tünetei.

Úgy tűnik, hogy ezeknek a hatásoknak inkább az immunrendszer felhatalmazásának felhatalmazása van a betegség jobb kezelésére, és nem, hogy az emberek mennyire izzadnak a betegségben.

Az enyhe testmozgás ideiglenesen segíthet bizonyos tüneteknél, például orrfájás vagy fejfájás.

Alapvető fontosságú, hogy bizonyos óvintézkedéseket tegyünk, amikor betegnek kell lennie. Például a láz egy határozott jel, amelyet az embernek nem szabad kidolgoznia.

Mint klinikai áttekintés a Journal Sports Health Notes -ban, a láz növeli a folyadékveszteséget a testben, csökkenti az izom erősségét, és az ember kimerültebbé teszi.

A láz azt is jelenti, hogy a test növeli belső hőmérsékletét a fertőzés leküzdése érdekében. A testmozgás növeli a testhőmérsékletet, ami még rosszabbnak érzi magát.

A fülben lévő tünetek egy másik tényező, amelyet figyelembe kell venni. Ezek a betegség jelei azt okozhatják, hogy az ember szédülést vagy egyensúlyt érezhet, ami szintén kockázatot jelenthet, ha edznek.

A szédülést szenvedő emberek el akarják kerülni az edzést, amíg jobbak lesznek.

Ezenkívül mindenkinek, akinek olyan tünetei vannak, mint a hányás és a hasmenés, el kell kerülnie a kidolgozást.

A testmozgás miatt a test izzadtságon keresztül elveszíti a vizet. Mivel a hasmenéssel vagy hányással rendelkező személy már sok vizet veszít, az edzés veszélyeztetheti őket a kiszáradásra.

A mellkas tünetei egy másik jel, hogy a legjobb, ha elkerüljük az edzést. Ezek a tünetek magukban foglalhatják:

 • A mellkas szorossága
 • Nehéz lélegezni
 • köhögés

Végül, még akkor is Ha egy személynek csak enyhe tünetei vannak, például orr torlódása és tüsszentése, de gyenge vagy képtelennek érzik magukat, akkor fontos pihenni.

edzések a

elkerülése érdekében egyes tevékenységek nem megfelelőek a test számára, miközben egy személy beteg. A test megpróbál gyógyulni, és a túl keményen tolja a tüneteket, vagy hosszabb ideig a gyógyulási időt.

A betegek elkerülendő edzései között szerepel:

 • Sprinting
 • Erős edzés nehéz súlyokkal
 • állóképességi edzés, például futás Hosszú ideig
 • Forró jóga
 • Spin osztályok
 • Pilates
 • A csapatsport, amely növelheti mások betegségének kockázatát. li >

tippek a beteg edzéshez

Bárki, aki úgy dönt, hogy a beteg, miközben beteg, képes a következő tippeket szem előtt tartani:

maradjon hidratált

A hidratálás mindig fontos, de létfontosságú, amíg a test felépül a betegségből. A test valószínűleg már használja az extra folyadékot a toxinok mozgatásához. Lehet, hogy elveszíti a folyadékot az extra izzadás és a orrfolyás miatt is.

Hidratált maradása edzés közben és a betegség folyamán segíthet elkerülni a kiszáradás hatásait.

Egyensúlyú elektrolitok

A hidratációval együtt elengedhetetlen az elektrolit -sók edzés közben történő feltöltésének módja.

Még egy egyszerű orrfolyás is felhasználhatja az elektrolitokat. Az izzadt edzés hozzáadása a keverékhez azt jelenti, hogy a személynek további óvintézkedéseket kell tennie.

folyadékok ivása, például kókuszvíz, húsleves, miso leves vagy sportitalok segíthetnek ezeknek az elektrolitoknak a helyreállításában, és a test működését úgy működtetheti, ahogy kellene.

Egy kiegyensúlyozott étrend enni

A rendszeres testmozgással együtt, az egészséges étrend étkezése, amely különféle gyümölcsöket és zöldségeket tartalmaz, az egyik legjobb módszer az immunrendszer fellendítésére és a fertőzés megelőzésére.

A testnek is szüksége van ezekre az egészséges tápanyagokra, miközben felépül egy fertőzésből.

Kerülje el a túlzott exertort

Ha valaki beteg, a testük megpróbál harcolni és felépülni egy betegségből. Mint ilyen, elengedhetetlen a testmozgás fényének megőrzése. Lehet, hogy nem a legjobb ötlet, ha a testet a korlátokra tolja, például sprint vagy nehéz súlyemelés.

Egy élénk séta vagy kerékpárút elegendő lehet ahhoz, hogy a vér folyjon anélkül, hogy a testet túl keményen tolja.

Kerülje el az edzőtermet

Más emberek számára történő megfontolásként jó ötlet lehet, ha elkerüljük a zárt helyen történő edzést megosztott felszereléssel, például az edzőteremmel.

Néhány edzőteremnek vannak olyan szabályai is, amelyek megtiltják az embereket, hogy betegek legyenek. Ehelyett dönthetnek úgy, hogy otthon vagy szabadban edznek.

Hallgassa meg a testet

A legfontosabb: hallgassa meg a testet. Ha valaki csak néhány perccel kimerültnek érzi magát az edzés során, akkor valószínűleg itt az ideje megállni.

Lehet, hogy kellemetlen, de sokkal jobb, ha a testnek lehetőséget ad a testnek, majd visszatér a szokásos testmozgáshoz.

Összegzés

A legtöbb esetben az egyéni ügy, ha beteg vagy sem.

A fény és a mérsékelt testmozgás elősegítheti az immunrendszert a betegség elkerülése érdekében, és ha valaki már beteg, ez elősegítheti a keringés növelését is, hogy csökkentse a fej hideg egyes tüneteit.

Fontos, hogy elkerüljük a nehéz vagy nagyon fárasztó testmozgást. A súlyosabb tünetekkel rendelkező embereknek, például a lázban vagy a nehéz köhögésben szenvedőknek is kerülniük kell a testmozgást.

Összességében fontos, hogy hallgassa meg a testet, és hagyja abba az edzést, ha valaki kimerültnek vagy túl betegnek érzi magát.

 • influenza/hideg/sars
 • Fejfájás/migrén
 • Sportgyógyászat/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzéssel rendelkeznek Irányelvek és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a