Te ajută să știi cu ce hrănești pisica ta.

Pisicilor le place să se zgârie și să se cațere pe orice. Deși poți încerca să-ți distragi atenția pisicii de la gheare și cățărare pe mobilier, încercările tale s-ar putea să nu aibă succes, deoarece aceste comportamente sunt naturale pentru pisici. 

Instinctele naturale ale pisicilor

Le place să urce. Probabil ați auzit expresia „curiozitatea a ucis pisica”. Pisicile vor să exploreze totul, chiar și locuri în care nu ar trebui. Acest lucru vă poate face să vă faceți griji că animalul dvs. de companie va fi rănit în timp ce vă catarați în dulapuri și pe rafturi. Un copac pentru pisici ajută la rezolvarea acestei probleme, oferind pisicii tale propriul spațiu de explorat.

Le place să se zgârie. Mobilierul cu gheare este modul în care pisicile își ascuți ghearele. S-ar putea să vi se pară enervant sau chiar inacceptabil, dar este foarte necesar pentru existența lor. În loc să-ți pedepsești pisica pentru instinctele lor naturale, încearcă să o redirecționezi pentru a ține un arbore special pentru pisici, conceput doar pentru ei.

Cum funcționează arborii de pisici

Arborele pentru pisici pot fi simpli sau elaborați, dar toți funcționează în esență în același mod. De obicei, copacii de pisici au o bază largă și un suport robust cu brațe extinse. Pot avea și găuri în care să se ascundă sau tuneluri prin care să urce.

Beneficiile unui arbore de pisici. Copacii pentru pisici sunt grozavi pentru tine și animalul tău de companie. Puteți redirecționa ghearele și cățăratul către jucăriile speciale ale pisicii dvs., împiedicându-le să vă distrugă casa. De asemenea, pisica ta se simte împlinită de a avea un loc în care să gheare și să se cațără în timp ce stai în siguranță. 

Rețineți că pisica dvs. poate încă zgâria mobila și se poate catara în alte locuri. Fă tot posibilul pentru a redirecționa comportamentele nedorite în loc să-ți pedepsești animalul de companie.

Cum să alegi arborele potrivit pentru pisici

Luați în considerare vârsta și capacitatea pisicii dvs. Ai un pisoi sau o pisica senior? Un copac simplu poate fi mai potrivit pentru pisica dvs. în vârstă care petrece mai mult timp relaxându-se. Un pisoi care are mai multă curiozitate are nevoie de o configurație mai elaborată sau chiar de mai mulți copaci în jurul casei tale.

Evaluează-ți spațiul. Arborii de pisici pot fi mici sau elaborați. Dacă aveți spațiu pentru un copac mai mare, investiția va merita pentru animalul dvs. de companie. Pisicile își vor construi obiceiuri devreme și vor crește pentru a deveni pisici mai mari care caută mai mult spațiu.

A continuat

Gândește-te la placerile pisicii tale. Observați anumite materiale de care este atrasă pisica dvs., cum ar fi frânghia sau cartonul? Este animalul dvs. de companie mai predispus la gheare sau la catarare? Alegeți un arbore de pisici conceput pentru a satisface nevoile lor specifice. Materialele pentru arborele de pisici includ covor, țesătură, carton și frânghie. O varietate de suprafețe va ajuta să le stârnească interesul. Nu tuturor pisicilor le plac aceleași lucruri.

Siguranța pe primul loc. Asigurați-vă că arborele pentru pisici nu este ușor de doborât. Forța de sărituri, cățărare și gheare în timpul jocului poate face ca arborele de pisică greșit să se clătinească.

Antrenează-ți pisica să folosească un arbore pentru pisici

Încurajează-i să-l iubească. Dacă pisica ta nu este sigură la început, cumpără niște catnip și stropește-l. Pisicile nu pot rezista catnipsului, iar dorinta de a fi aproape de miros va ajuta animalul tau sa se relaxeze suficient pentru a-si explora noul copac de pisici. Oferă-le multă dragoste și laudă pentru a-i ajuta să se simtă confortabil în noul lor spațiu. 

Redirecționează-le activitatea. Când încep să zgârie alte mobilier, ridică-le și pune-le lângă copac fără a-i forța să rămână acolo. Din nou, oferiți-le multe laudă și dragoste pentru arborele de pisici, astfel încât să asocieze arborele de pisici cu interacțiuni pozitive. Poate dura ceva timp, dar în curând pisica ta va gravita către noul lor copac și se va îndepărta de mobilierul tău.

Amesteca lucrurile. În timp, arborele pentru pisici va deveni mai puțin interesant pentru pisica ta. Luați în considerare repoziționarea acestuia astfel încât să fie accesibilă o altă parte sau mutați copacul într-o altă cameră. Puteți chiar să cumpărați câțiva arbori de pisici pentru ca animalul dvs. de companie să îi aibă în diferite camere ale casei. 

Pisicile sunt printre cele mai prietenoase animale de companie pe care le dețin, dar obținerea unei pisici pentru prima dată poate fi înfricoșătoare. Este aproape ca și cum ai adopta un nou copil în familie și vrei ca acesta să se îmbine fără probleme cu toți ceilalți. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când iei o pisică de companie.

Pregătirea și îngrijirea pentru pisica dvs. de companie

În primul rând, asigură-te că casa ta este pregătită pentru a găzdui o nouă feline. Indiferent dacă adoptați un pisoi sau relocați o pisică, acestea vor avea nevoie de multă atenție, așa că asigurați-vă că decorul este cât mai primitor posibil.

De asemenea, vrei să fii sigur că noua ta pisică se va amesteca cu orice alte animale de companie produsrecenzie.top. Pisicile sunt foarte sensibile când vine vorba de a se amesteca cu alte animale. Cel mai important lucru este să vă asigurați că pisica are o primă experiență confortabilă.

Du-te la cumpărături pentru noua ta pisică. Fiind un nou membru al familiei, pisica ta are nevoi care necesită unele cumpărături. Iată o listă de lucruri pe care ar trebui să le obții înainte de a-ți aduce prietenul felin:

Un vas cu apă și un vas cu mâncare Mâncare pentru pisici Un stâlp de zgârietură puternic O cutie de gunoi și așternut, care ar trebui ținute departe de locul de mâncare și apă Jucării pentru pisici Un purtător de pisici

Lista de mai sus este potrivită pentru o pisică, așa că poate fi necesar să adăugați articole suplimentare dacă intenționați să aveți mai multe pisici. Cumpărând aceste articole înainte de întoarcerea pisicii tale, te va scuti de graba de ultim moment.

Stabilește o "Acasă" pentru noua ta pisică. Noua ta pisică are nevoie de un refugiu sigur în casa ta. Nu aveți neapărat nevoie de o cameră separată pentru pisica dvs. Mai degrabă, puteți pune deoparte un colț al oricărui dormitor sau al oricărei încăperi care este rar folosită. Cel mai important lucru este să oferiți o "Acasă" pentru pisica ta.

Deși poate dura timp pentru ca pisica ta să se adapteze la un loc nou, în cele din urmă se va obișnui cu el, iar rezultatele merită întotdeauna așteptarea. De asemenea, locul oferit trebuie să fie sigur, liniștit și fără interferențe de la alte animale de companie. Pisicile sunt sociale, dar au nevoie și de timp singure pentru a se retrage și a se odihni. În ziua întoarcerii acasă, asigură-te că nu ești prea jubilat pentru a nu-ți speria noua pisică. 

A continuat

Luați în considerare să vă protejați casa pentru pisici. Pisicile sunt drăgălașe jucăușe și, cu cât îți dai seama mai devreme că trebuie să te pregătești pentru posibila uzură de la felina ta blană, cu atât mai bine. Tot ce trebuie să faci este să cobori la nivelul pisicii tale, să îți dai seama unde ar fi probabil atrași să se joace și să iei măsurile necesare de protecție a pisicilor. Acestea pot include:

Înfășurarea sau acoperirea cablurilor electrice Scări de poartă Ridică lucruri precum benzi elastice și pungi de plastic cu care pisica ta s-ar putea sufoca Să scapi de plantele care pot fi toxice pentru animalul tău de companie Puneți încuietori pentru copii pe dulapuri

Du-ți pisica la un control de sănătate. După ce ai petrecut ceva timp făcând cunoștință cu noul tău prieten pisică, un control al sănătății este important. O vizită la clinica veterinară te va ajuta să știi dacă pisica ta este sănătoasă. 

Veterinarul dumneavoastră vă poate vaccina pisica și efectua teste pentru a verifica condiții precum virusul leucemiei feline dacă acest lucru nu a fost făcut la agenția de adopție. Alte proceduri de sănătate includ sterilizarea și sterilizarea. 

Dieta pisicilor. Pisicile își dezvoltă obiceiurile alimentare la o vârstă foarte fragedă, iar dieta pe care o alegeți le poate afecta sănătatea pe tot parcursul vieții. Este important să știți despre alimentația pisicilor pentru a garanta o viață lungă și sănătoasă pentru animalul dvs. de companie. Apa curată și proaspătă ar trebui să însoțească fiecare masă. Deși pisicile sunt descendenți ai animalelor din deșert, ele trebuie să rămână hidratate. 

Pentru a rămâne în fruntea jocului, familiarizați-vă cu informațiile despre ingredientele hranei pentru pisici citind etichetele alimentelor. Te ajută să știi cu ce hrănești pisica ta. 

Antrenează-ți pisica de companie

Educația casei este una dintre cele mai bune practici de creștere a pisicilor, dar mulți proprietari de pisici eșuează teribil în a-și dresa așternutul animalului de companie. Pisicile pot ridica folosind o cutie de gunoi destul de repede dacă sunt bine antrenate. 

Este recomandat să aveți o cutie de gunoi în plus decât câte pisici aveți. De exemplu, dacă aveți trei pisici, ați dori patru cutii de așternut. Litierele pe care le alegeți ar trebui să fie suficient de mari pentru a permite pisicii să facă atâtea săpături cât dorește și să aibă încă mai mult spațiu rămas. Cutiile de gunoi trebuie păstrate într-un loc liniștit, dar convenabil. 

Pisicile sunt atrase în mod natural de apa curgătoare, deoarece o văd ca fiind mai proaspătă decât apa dintr-un castron. Fântânile pentru pisici sunt o modalitate distractivă de a vă distra pisica, dar asigurați-vă că o alegeți pe cea potrivită. Fântânile decorative nu sunt destinate animalelor de companie. Ele pot fi nesigure și pot duce la rănirea pisicii tale. 

Pisici și castroane cu apă

Instinctele naturale. Pisicile domestice vor bea dintr-un vas cu apă, dar adesea nu le place apa stătătoare. Pisicile cred că apa stătătoare nu este sigură. Apa curgătoare pare mai proaspătă pentru o pisică.

Natura suspectă. Dacă țineți vasul cu apă al pisicii într-un colț, aceasta se poate simți neliniștită cu spatele spre un spațiu mare. Pisicile sunt foarte observatoare și le place să știe ce se întâmplă în jurul lor. Chiar dacă nu ai alte animale de companie, natura pisicii tale este să fii conștientă în caz de atacuri. 

Văzând ambele părți. Chiar dacă pisica ta este atrasă de apa curgătoare, unele studii sugerează că pisicile domestice nu manifestă o preferință pentru apa de fântână în detrimentul apei din bol. Înainte de a cumpăra o fântână cu apă pentru pisica dvs., amintiți-vă că atunci când „noul” dispare, poate fi doar un castron de apă elegant pentru pisica dumneavoastră.

Cum funcționează fântânile pentru pisici

Fântânile pentru pisici pot fi simple sau elaborate, dar toate funcționează în esență în același mod. Puneți apă în fântână și aceasta este filtrată printr-o serie de tuburi pentru a oferi pisicii dvs. senzația că bea apă curentă proaspătă. 

Beneficiile unei fântâni. Este posibil să observați că pisica dvs. este atrasă de chiuvetă atunci când vă spălați pe mâini. Ei pot bea apa sau laba de la pârâu. Oricum, apa curgătoare este interesantă pentru pisici. O fântână poate reduce mizeria din jurul chiuvetei dvs., deoarece apa curentă este limitată la o singură zonă pentru pisica dvs. 

Dacă ești îngrijorat că pisica ta nu bea suficient, o fântână poate fi răspunsul. Sunetul apei curgătoare vă poate atrage pisica să bea mai des, îmbunătățindu-i sănătatea generală.

A continuat

Cum să alegi fântâna potrivită pentru pisici

Asigurați-vă că fântâna dvs. este aprobată pentru utilizare în jurul animalelor de companie. Fântânile cu decorațiuni mai fanteziste ar putea să nu aibă aceleași caracteristici de siguranță, lăsând pisica dvs. în pericol de vătămare.  

Află ce cauți. Vrei ceva mic, simplu și ușor de operat? Preferi o fântână mai elaborată, care are setări și comenzi? Fântânile variază foarte mult în funcție de caracteristică, design și interval de preț. 

Dacă ești deja înghesuit pentru spațiu, o fântână mai mică poate fi mai bună. Dacă aveți o mulțime de pisici, poate fi necesară o fântână mai mare.

Testați mai întâi fântâna. Toate fântânile vor avea un anumit nivel de zgomot în timp ce apa curge, dar unele au zgomote puternice din cauza pomparii necesare pentru deplasarea apei. Iată câteva lucruri importante de verificat atunci când testați o fântână cu apă:

Se schimbă calitatea când fântâna nu are apă? Se oprește ocazional sau continuă să funcționeze? Emite sunete puternice când nivelul apei este scăzut? Există o setare de cronometru? Crezi că designul ar putea dăuna pisicii tale? Poate pisica ta să ajungă ușor în apă? Este fântâna ușor de curățat?

Costul fântânilor pentru pisici. Fântânile variază în preț de la 20 USD la peste 100 USD. Unele fântâni au filtre care trebuie curățate sau schimbate în mod regulat. Deși unele fântâni se conectează la perete, altele necesită baterii. Luați în considerare acest cost suplimentar atunci când vă decideți asupra unei fântâni. 

Amintiți-vă că achiziționarea unei fântâni mai mari nu înseamnă că puteți lăsa apa fără a o schimba. Apa din fântânile mari trebuie schimbată la fel de des ca apa dintr-un vas în picioare.

Antrenează-ți pisica să folosească o fântână

Ia-o usor. Pisica ta poate fi confuză de acest nou dispozitiv din casa lor la început. Nu luați imediat vechiul lor vas cu apă. În schimb, lasă fântâna afară pentru ca pisica ta să adulmece când o aduci acasă. Apoi adăugați apă, dar nu porniți încă fântâna. Acest lucru oferă pisicii tale șansa de a se obișnui cu noua lor fântână.

Când simți că pisica ta este gata, pornește fântâna. Pot fi supărați, dar acordă-le puțin timp. Permiteți-vă pisicii să se apropie de fântână singură, în loc să fie forțată să o folosească. 

A continuat

Asigurați supraveghere. Nu lăsați niciodată pisica nesupravegheată în timp ce fântâna este aprinsă. Urmăriți semnele că pisica dvs. este copleșită de noua lor fântână. Dacă pisica ta este suprastimulată de zgomot, poate prezenta semne de frică:

Îngrozit Întinzându-și urechile pe spate Cocoșându-și spatele Miau tare Acționând defensiv

Dacă pisica ta este nervoasă în jurul fântânii lor, închide-o și pune-o deoparte. Încercați din nou la altă oră.

Acea acoperire a ochilor pisicii joacă un rol major în menținerea lor sănătoasă.

Cunoscut sub numele de film lacrimal, acest strat îndepărtează resturile. Le menține ochii umezi și oferă nutrienți. De asemenea, combate bacteriile. Uneori, acea scurgere apoasă este un semn că ochii pisicii tale sunt în plină luptă împotriva unei amenințări la adresa sănătății.

De cele mai multe ori, cauza este minoră și se va limpezi de la sine. Dar dacă vezi aceste semne, este necesar un control la veterinar.

Sunt țesuturile din jurul ochilor inflamate și roșii?

Dacă vedeți acest lucru în unul sau ambii ochi, împreună cu o scurgere apoasă, există șanse mari să aibă conjunctivită. Poate îl cunoști după porecla sa, pinkeye.

Este cea mai frecventă problemă a ochilor la pisici. O infecție, o alergie sau chiar praful îl pot provoca. Pinkeye este contagios, așa că majoritatea pisicilor îl vor avea cel puțin o dată în viață. Îl pot obține la orice vârstă, dar cel mai adesea afectează animalele tinere.

Virusul herpes felin provoacă și pinkeye. Pisica ta poate primi injecții pentru a o proteja de asta, dar ar fi putut să o ridice când era un pisoi. Dacă au virusul, sunt infectați pe viață. Dar vaccinul le poate reduce simptomele.

Reducerea stresului poate preveni crizele. Dacă au un focar de pinkeye legat de herpes, medicul veterinar vă va prescrie antibiotice și un medicament antiviral pe care să îl utilizați.

Pinkeye se limpezește adesea fără tratament. Dacă observați scurgeri și pisica pare că doare, duceți-o la veterinar. Se vor asigura că o problemă mai gravă nu cauzează simptomele.

Descărcarea este lipicioasă sau galbenă?

Probabil că pisica ta are o infecție. Testele de laborator vă pot ajuta medicul veterinar să descopere care este cauza problemei.

 Mucusul curat înseamnă că pisica ta are un virus. Veterinarul vă va spune să așteptați și să vedeți dacă se limpezește de la sine într-o săptămână sau două. Mucusul verde sau galben sugerează o infecție bacteriană. Probabil veți primi picături pentru ochi sau unguent antibiotic cu care să-l tratați.

A continuat

Au o alergie?

Pisicile sunt alergice la aceleași lucruri pe care oamenii sunt:

 Polen Mucegai Mucegai PrafMedicinaProduse pentru combaterea puricilorParfumuriProduse de curatare  

Veterinarul tău poate afla dacă pisica ta are o alergie și poate recomanda cele mai bune modalități de a o trata.

Este rasa lor predispusă la rupere?

Unele rase au fețe scurte și cranii rotunjite. Acest lucru provoacă o mulțime de lacrimi și alte probleme oculare.

 

Lacrimile care curg pe fețele lor le pătează părul și le irită sau le inflama pielea.

 

Există o serie de produse pe piață pentru a trata aceste pete, dar unele au ingrediente care nu sunt aprobate de FDA. Întrebați-vă medicul veterinar ce este sigur de utilizat.

Le este ochiul tulbure? Își freacă capul și strâmbă ochii?

Acestea sunt semne ale unui ulcer ocular. Dacă le vezi, du-ți pisica imediat la veterinar. Dacă nu este tratată, ei își pot pierde vederea. Cauzele includ lovituri la cap, un ochi zgâriat, o infecție și substanțe chimice.

Plec lacrimile?

Dacă ochii lăcrimați ai pisicii tale nu se limpezesc, du-i la veterinar pentru un examen amănunțit.