De ce aveți un transplant de pancreas? Ce să vă așteptați și riscă

Un transplant de pancreas înlocuiește pancreasul unei persoane atunci când nu mai poate produce insulină. Un pancreas sănătos care produce insulină este transplantat de la un donator care a murit.

Primul transplant de pancreas a fost în 1966. Cu toate acestea, abia în anii 90, acest tip de transplant a fost acceptat pe scară largă de către medici.

Pentru ce este un transplant de pancreas pentru?

Pancreasul este sursa de idealica medicament prospect insulină în corpul uman. La persoanele cu diabet de tip 1, pancreasul nu este în măsură să producă insulină.

Având un transplant de pancreas permite persoanelor cu diabet de tip 1 să își mențină nivelul de zahăr din sânge în mod normal, fără a primi insulină suplimentară sau trebuie să efectueze monitorizarea intensivă tipică pentru îngrijirea diabetului.

Există trei tipuri de transplant de pancreas:

 • Transplant de pancreas singur: Acest lucru se realizează pe persoane care au diabet de tip 1, dar nu au probleme renale.
 • Transplant de rinichi și pancreas simultan: acest lucru se face pe o persoană care are diabet de tip 1 și boală renală în stadiu final.
 • Pancreas după transplant de rinichi: aceasta este atunci când un transplant de rinichi se efectuează mai întâi, dintr-un viu, din viață donator. Transplantul de pancreas de la un donator decedat apare mai târziu atunci când un organ devine disponibil.

Cine are nevoie de un transplant de pancreas?

Un transplant de pancreas este o opțiune pentru persoanele cu tipul 1 Diabetul care nu își poate controla starea cu insulină sau medicină diabetică orală. Intervenția chirurgicală este potrivită numai pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1.

Persoanele cu diabet de tip 1 care ar putea beneficia de un transplant de pancreas includ cei care:

 • ar putea trece în mod regulat
 • trebuie să viziteze în mod regulat urgența Cameră din cauza nivelului lor de glicemie
 • au nivel mediu necontrolat de zahăr din sânge
 • are nevoie de un îngrijitor care să fie prezent constant în caz de urgență, în ciuda utilizării terapiilor medicale recomandate

În 2016, s -a raportat că o femeie din Regatul Unit a devenit prima persoană din lume care a primit un transplant de pancreas din cauza unei fobii severe a ace care au lăsat -o în imposibilitatea de a injecta insulină.

Fobia femeii a fost atât de severă încât s -ar agita necontrolat și a vomitat atunci când a încercat să administreze insulina, încât a avut nevoie pentru a -și controla diabetul de tip 1.

Medicii erau îngrijorați de recomandarea unui transplant de pancreas, deoarece nu îndeplinea criteriile obișnuite. În cele din urmă, însă, s -a considerat că a fost un caz special și un transplant a fost justificat.

Ce să vă așteptați

În Statele Unite, există aproximativ 1.200 de persoane care așteaptă un transplant de pancreas. Unii alți 2.200 așteaptă un transplant combinat de pancreas-pancreas.

Conform Fundației Naționale a Rinichilor, timpul mediu de așteptare pentru un transplant de rinichi și pancreas simultan este de 3 ani. Potrivit lui Johns Hopkins, transplanturile de pancreas singur sau pancreas după transplanturile de rinichi au de obicei timpi de așteptare de mai mult de 2 ani.

Înainte de a fi potrivită unui donator, o persoană interesată să aibă un transplant de pancreas va fi văzută de o echipă de experți. Aceasta poate include chirurgi, endocrinologi, nefrologi și asistenți sociali. Acești experți se vor asigura că un transplant este opțiunea potrivită pentru ei.

Există mai multe teste medicale pe care o persoană va trebui să le sufere ca parte a procesului de evaluare. De obicei, acestea vor dura 1-2 luni.

Unii oameni sunt capabili să acceseze un transplant de pancreas prin Medicare.

O persoană care are nevoie de un transplant de pancreas trebuie să fie potrivită unui donator cu același tip de sânge ca și ei.

Un test numit CrossMatch este de asemenea utilizat pentru a compara anticorpii donatorului și destinatarului. Acest test ajută la determinarea dacă potrivirea este potrivită.

În timpul transplantului, se face o tăietură în mijlocul corpului superior al pacientului. În timpul operațiunii, echipa chirurgicală se va asigura că sângele continuă să curgă în artere și enzime digestive din fluxul intestinal din sistemul pacientului. Intervenția chirurgicală durează în jur de 4-6 ore.

După aceea, pacientul este mutat la unitatea de transplant și va rămâne în spital pentru a se recupera aproximativ 2 săptămâni.

Riscurile de chirurgie a pancreasului

infecția este un risc în transplanturile de pancreas, așa cum este în toate tipurile de chirurgie majoră.

Umflarea pancreasului este frecventă în zilele următoare unui transplant. Aceasta este cunoscută sub numele de pancreatită.

Pancreatita se limpezește în mod normal după câteva zile. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate fi necesar ca tuburile să fie introduse în burtica persoanei pentru a scurge excesul de lichid din pancreasul donatorului.

În zilele următoare operației, o persoană riscă să dezvolte cheaguri de sânge. Acestea pot opri pancreasul donator să funcționeze corect.

Riscul de a dezvolta un cheag de sânge poate fi redus luând medicamente subțiri de sânge. Dacă un cheag se formează în cadrul noului pancreas, poate fi necesar ca cheagul să fie eliminat cu o altă operație.

Există, de asemenea, riscul ca organismul să respingă pancreasul donatorului. Sistemul imunitar poate ataca organul transplantat dacă îl identifică ca un corp străin. Respingerea se poate întâmpla zile, săptămâni, luni și uneori ani după ce s -a întâmplat transplantul.

Simptome conform cărora pancreasul donator este respins includ următoarele:

 • Având o burtă dureroasă și umflată
 • Vomiting
 • frisoane și dureri
 • Scurtarea respirației
 • glezne umflate

O persoană care a primit un transplant de pancreas va trebui să ia medicamente numite imunosupresoare pentru restul vieții lor. Imunosupresoarele ajută la prevenirea corpului lor respingând noul pancreas.

Imunosupresoarele pot slăbi sistemul imunitar și pot provoca efecte secundare. Aceste reacții adverse includ:

 • O susceptibilitate la infecții
 • mâini cutremurătoare
 • Dificultate de somn
 • Hipertensiune arterială
 • Căderea părului
 • Swings de dispoziție
 • Creșterea în greutate
 • Stomacul supărat
 • Rash
 • Oase slăbite

Unele persoane care iau imunosupresoare pot avea, de asemenea, un risc crescut de anumite tipuri de cancer.

Cu toate acestea, experții raportează că persoanele care au suferit un transplant de pancreas preferă, în general, să ia aceste medicamente pentru a fi nevoiți să injecteze insulină și să își monitorizeze constant nivelul de zahăr din sânge.

Drept urmare, un transplant de pancreas de succes poate îmbunătăți calitatea vieții cuiva care are diabet de tip 1.

 • Gastrointestinal/gastroenterologie
 • Transplanturi/donații de organe

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, cercetare academică de cercetare academică instituții și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială