De ce malnutriția provoacă balonarea stomacului?

kwashiorkor este o formă de malnutriție acută care apare din cauza deficienței de proteine.

kwashiorkor este o afecțiune gravă care se poate întâmpla atunci când o persoană face o persoană nu consumi suficientă proteine. Deficitul de proteine ​​severe poate duce la retenția de lichide, ceea ce poate face ca stomacul să pară balonat.

Kwashiorkor este cel mai frecvent la copii, mai ales dacă nu au acces la o nutriție adecvată la scurt timp după ce încetează alăptarea. Dacă un copil se confruntă cu kwashiorkor, are nevoie de îngrijiri medicale imediate.

Alți termeni pentru Kwashiorkor includ:

 • Malnutrition proteic
 • Malnutrition malign
 • Malnutriție proteină-caloorie

În acest articol, analizăm cauzele, prevalența, diagnosticul și tratamentul Kwashiorkor.

Ce cauzează kwashiorkor?

Kwashiorkor este rezultatul malnutriției severe sau al lipsei de proteine. Este diferit de Marasmus, o formă de malnutriție care se datorează lipsei de calorii.

proteinele sunt responsabile de menținerea echilibrului de lichide în organism. Proteina insuficientă determină trecerea lichidului în zonele corpului în care nu ar trebui să se afle, unde se acumulează în țesuturi. Un dezechilibru fluid pe pereții capilarelor poate duce la retenție de lichide sau edem.

Cauza exactă a afecțiunii nu este clară, dar experții l -au asociat cu dietele constând în principal din porumb, maniava sau orez . De asemenea, poate contribui lipsa de antioxidanți dietetici.

Kwashiorkor apare de obicei după ce un copil încetează alăptarea și înainte de a atinge vârsta de 4 ani. Poate apărea atunci deoarece copilul nu mai primește aceiași nutrienți și proteine ​​din dieta lor.

este cel mai frecvent în zonele cu consumabile alimentare scăzute și rate mari de malnutriție.

au existat, de asemenea, cazuri de kwashiorkor care rezultă din tulburări alimentare, cum ar fi anorexia și la adulții în vârstă. Potrivit Universității din Florida Health, multe persoane din casele de îngrijire medicală nu au suficiente proteine ​​în dieta lor.

Unde este cel mai frecvent?

Starea este rară în Statele Unite. Prevalența sa este cea mai mare în următoarele zone:

 • Asia de Sud -Est
 • America Centrală
 • Congo
 • Puerto Rico
 • Jamaica
 • Africa de Sud
 • Uganda

Kwashiorkor poate apărea în zone în care există o aprovizionare cu alimente limitate sau o lipsă de Îndrumări oficiale despre nutriție.

Este mai frecvent în zonele care prezintă securitate alimentară scăzută, eventual din cauza unui dezastru natural, secetă, conflict sau activitate economică scăzută.

simptome ale Kwashiorkor

Copiii cu Kwashiorkor au adesea foarte puțină grăsime corporală, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

edemul poate masca cât de mică are o greutate corporală un copil. Copilul poate părea a fi o greutate tipică sau chiar plină, dar acest aspect se umflă din cauza lichidului, nu a prezenței grăsimilor sau a mușchilor.

Simptomele pot include:

 • Pierderea apetitului
 • Modificări ale culorii părului, care pot apărea galben sau portocaliu
 • deshidratare
 • Pitting edem sau umflare, de obicei pe picioare și Picioare, atunci când apăsați pielea, lasă un marcaj de deget
 • Lipsa țesuturilor musculare și grase
 • Letargie și iritabilitate
 • dermatoză sau leziuni ale pielii care sunt crăpate, fulger , neplăcut, depigmentat sau au o combinație a acestor caracteristici
 • Infecții frecvente ale pielii sau răni lente de vindecare

Diagnostic

atunci când diagnosticați Kwashiorkor într -un Copil, medicii încep prin a lua un istoric medical și a efectua o examinare fizică.

vor căuta leziunile sau erupțiile cutanate caracteristice, precum și edem pe picioare, picioare și, uneori, pe față și pe față și pe față arme. De asemenea, vor măsura modul în care greutatea copilului se raportează la înălțimea lor.

În unele cazuri, medicul poate comanda testarea sângelui pentru niveluri de electroliți, creatinină, proteine ​​totale și prealbumină.

de obicei Cu toate acestea, este posibil să diagnosticați kwashiorkor din simptomele fizice ale unui copil și o descriere a dietei lor.

Copiii cu kwashiorkor tind să aibă un nivel scăzut de zahăr din sânge, precum și niveluri scăzute de proteine, sodiu, zinc , și magneziu.

kwashiorkor vs. Marasmus

Există trei forme de malnutriție acută:

 • Marasmus: pierderea în greutate severă și pierderea mușchilor din cauza faptului Lipsa de nutriție și calorii.
 • Kwashiorkor: umflare sau edem din cauza retenției de apă din lipsa de proteine.
 • Marasmic-Kwashiorkor: o combinație de risipă musculară și edem bilateral.

Conform organizației mondiale de ajutor UNICEF, Marasmus este cea mai frecventă formă de malnutriție acută în situațiile de urgență de deficit de alimente. Această afecțiune afectează atât copiii, cât și adulții. produsrecenzie.top

Aceste afecțiuni sunt forme severe de malnutriție care necesită tratament urgent.

tratamente

Deși Kwashiorkor este o afecțiune care se referă la malnutriția, doar hrănirea unui copil sau a unui adult nu va corecta toate deficiențele și efectele afecțiunii.

Dacă un copil trăiește fără suficiente proteine ​​și nutrienți de mult timp, le poate fi dificil luați mâncare. Prin urmare, este esențial să reintroduceți cu atenție alimentele pentru a evita sindromul de reper.

Sindromul de repetare implică schimbări de electrolit și lichid care amenință viața, care apar odată cu repetarea rapidă a indivizilor subnutriți.

Mulți copii cu Kwashiorkor vor dezvolta, de asemenea, intoleranță la lactoză. Drept urmare, este posibil să fie nevoie să evite produsele lactate sau să ia enzime, astfel încât corpul lor să poată gestiona laptele.

Medicii care tratează starea vor da mai întâi carbohidrați, apoi vor adăuga proteine, vitamine și minerale. Reintroducerea alimentelor poate dura o săptămână sau mai mult pentru a realiza în siguranță.

În plus, dacă starea unui copil este atât de avansată încât sunt în stare de șoc, cu tensiune arterială scăzută și o frecvență cardiacă ridicată, este posibil să fie nevoie Luați medicamente pentru a -și susține tensiunea arterială.

complicații kwashiorkor

Fără tratament, Kwashiorkor poate duce la următoarele complicații:

 • Probleme cardiovasculare
 • Infecții ale tractului urinar
 • Probleme gastrointestinale
 • Un ficat mărit, cunoscut sub numele de Hepatomegaly
 • Pierderea funcției sistemului imunitar
 • afectată Funcții celulare
 • Dezechilibrele electrolitice

Copiii cu kwashiorkor nu pot crește până la o înălțime preconizată din cauza malnutriției la o vârstă fragedă.

De asemenea, afecțiunea face o persoană mai vulnerabilă la infecție, care, alături de un sistem imunitar slăbit, poate duce la complicații care pot pune viața în pericol.

Diagnosticul și tratamentul precoce vor îmbunătăți perspectiva unei persoane.

Rezumat

Kwashiorkor este un tip de malnutriție severă care este cel mai frecvent la copii. Apare din cauza lipsei de proteine ​​în dietă, ceea ce afectează echilibrul și distribuția lichidelor în organism și duce adesea la o burtă umflată.

Tratamentul eficient poate inversa de obicei multe dintre semnele și simptomele lui Kwashiorkor. Este important să reintroduceți alimentele lent și cu atenție pentru a evita sindromul de reper.

 • Gastrointestinal / gastroenterologie
 • Nutriție / dietă
 • Obeetate / Pierdere în greutate / Fitness

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială